Кадър: БНТБях разпитан като свидетел, но с белезници. Не мога да

...
Кадър: БНТБях разпитан като свидетел, но с белезници. Не мога да
Коментари Харесай

Юрий Борисов: Бях разпитан като свидетел, но с белезници. Шпионският скандал има за цел...

Кадър: Българска национална телевизия

Бях разпитан като очевидец, само че с белезници. Не мога да обясня за какво, само че това не е и толкоз значимо.

Това сподели в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия Юрий Борисов, публицист, някогашен основен редактор на вестник " Дума ", публицист и основен секретар на Национално придвижване " Русофили ", който разкри детайлности за горещата тематика от последните дни - шпионския скандал.

" За 3-4 часа ме разпитаха 3 пъти и не ми зададоха нито един въпрос за " Проект България ", върху който се гради цялото обвиняване за шпионаж. Ако ме бяха попитали, щях да им кажа, че аз съм го писал. Това е дин документ, който желае да каже нещо на обществото и да показа нашите хрумвания. Аз дори не знам с кой вид на плана разполага прокуратурата. Аз имам и образец на френски език. Ако ДАНС желаят, могат да дойдат в нас и да поровим дружно, с цел да го намерим. Ние имахме съществени планове, че можем да създадем телевизия и уеб сайтове, или най-малко си фантазирахме за това. За всичко това са нужни средства и те са ни нужни. Няма концепция, която да се осъществя без пари. Един апел да напечаташ, отново ти трябват пари. Ние постоянно ясно сме заявявали, че външната политика на България е неверна. България би трябвало да е в Европа и Европейския съюз, само че не би трябвало да е в НАТО. Членството в НАТО съгласно нас вреди на националните ползи. Един от нашите лозунги е - Европа е по-силна с Русия. Това беше концепцията - да създадем един концерн, който да въздейства върху обществото и да проповядва нашите хрумвания. За това ни трябваха пари, само че шпионаж няма и в никакъв случай не е имало ", безапелационен бе Борисов.

" Виждал съм по какъв начин сме получавали пари от Стратегическия съвет за разбори в Русия. Тези пари бяха за следното - тук трябваше най-хубавите български професори да вършат разбори, които бяха предопределени за съвета, който си плащаше за тях. Тези разбори бяха оповестени и в списанието на Българска социалистическа партия. Нямало е нищо покрито. Ние даже сме подготвили учебници за детската градина, по които да се учи съветски език. За всичко това трябват пари, само че това не е шпионаж ", повтори основният секретар на " Русофили ".

" За мен задачата на акцията е нагнетяване на връзките сред София и Москва. Предстои реализацията на стопански планове, следва посещаване на българския министър председател и българския външен министър в Русия. Как ще се водят диалози там след този скандал? По-различно. За мен има външна интервенция. Едно непознато посолство разгласи, че знае и деликатно следи този скандал. Как става това? Няма да споделям кое е посолството, само че не е Иранското или Албанското ", приключи Борисов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР